Op zondag 7 mei stond er voor 11 judoka’s van judo vereniging Asahi het lentetoernooi op het programma. Dit toernooi werd georganiseerd door de Judo Bond en was speciaal voor de beginnende judoka uit het district Zuid Nederland. De ruim 300 deelnemers werden in 4 tijdsblokken, over 5 matten verdeeld.

In het eerste blok waren het Blythe en Mirthe die voor Asahi de mat mochten betreden en lieten zien wat echte girlpower is. Er werden mooie punten gescoord en nadat zij alle wedstrijden hadden gespeeld, mocht Mirthe op de 4de plek plaatsnemen en Blythe zelfs op de 3de plek. In het tweede blok was het de beurt aan de jongens tot 10 jaar en waren het Bas, Dexx en Jurre die mochten gaan strijden voor een medaille. En gestreden werd er. Verschillende worpen werden gebruikt en resulteerde in een gouden plak voor Bas, zilver was er voor Dexx en Jurre werd knap 4de In Blok 3 was het de beurt aan de jongens tot 12 jaar en met maar liefst 5 judoka’s in hetzelfde blok, had coach Hidde de Louw zijn handen vol. Na soms een sprintje te trekken tussen de mat wist hij ook deze judoka’s naar het podium te coachen. Goud was er voor Blaze en Bas, Dylano en Mick werden knap 3de en Merijn mocht op de 4de plek plaatsnemen. Timo was de laatste judoka voor Asahi die aan de bak mocht in blok 4. In de categorie tot 15 jaar ging het er hard aan toe en hij moest dus alles geven. Na een mooie worp dat resulteerde in een waza-ari kon hij de houdgreep net niet lang genoeg vasthouden en mocht daardoor de bronzen medaille ophalen. Al met al was het een vermoeiende, maar zeer succesvolle dag voor coach en judoka’s maar aan iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat en Hidde, bedankt voor het coachen.