Met het behouden van een aantal vaste waarden (basisspelers), aangevuld met een 5-tal nieuwe spelers, heeft Van Mossel MG-Tachos (de nieuwe naamsponsor voor Tachos HS1) de ambitie uitgesproken om weer te gaan strijden voor het hoogst haalbare; het kampioenschap van de Eredivisie Handbal en een mogelijke terugkeer naar de BENE-League.

Afgelopen zaterdagavond was het dan zover en stond de openingswedstrijd van het seizoen 2023-24 tegen Vrone/Berdos uit het Noord Hollandse Sint Pancras op de rol. In de beginfase van dit eerste competitieduel waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dat kwam mede ook door het slordige spel, onnodig balverlies en niet accuraat verdedigen aan Tachos zijde. Een goed keepende Milan van der Bruggen voorkwam in die fase dat de Noord-Hollanders vaker langszij konden komen. Kortom, stabiele doelmannen, maar het veldspel was vaak nog wat chaotisch en onwennig. Tachos wist in die fase gelukkig wel steeds een kleine voorsprong te behouden en kon vervolgens door een aantal snelle tegenaanvallen langzaam uitlopen naar een voorsprong van 10-5. Op het moment dat Vrone/Berdos kort voor de pauze weer terug wist te komen tot 11-8 nam coach Frank van Ommen zijn 1e time out. Noodzakelijk om enkele zaken te corrigeren, een aantal nieuwe spelers van extra aanwijzingen te voorzien en alles weer op scherp te zetten. Het beter uitvoeren van de defensieve taken gecombineerd met meer snelheid in het aanvalsspel leverde al gauw weer het gewenste rendement op en werd beloond. Want via 15-10 werd de rust gehaald met 18-13.

Na rust startte Tachos furieus gezien de duidelijke voorsprong van 25-15 na 10 minuten spelen in die 2e helft. Opnieuw werd verzuimd de stand verder uit te bouwen. Onzorgvuldig spel en het missen van open kansen gaf de tegenstander kans terug te komen tot een verschil van 6 goals. In het laatste deel van de wedstrijd herpakte de ploeg zich waardoor uiteindelijk een overtuigende eindstand van 40-25 op het scorebord kwam te staan. Tachos wel steeds de bovenliggende partij, maar door het wisselvallige spel koste deze overwinning toch meer moeite dan de eindstand doet vermoeden. De kop is eraf, de eerste punten zijn binnen en dat werd na afloop goed gevierd.