Er was in Waspik altijd wel enige discussie als men weer eens namen moest hebben voor nieuw te vormen straten. Dan was er een voorstel van de technische dienst of men had advies elders ingewonnen. Hier volgen enkele overwegingen.
Koninklijk Huis
In 1949, over de straten die naar het Koninklijk Huis werden vernoemd, gaf de Raad van Waspik het volgende advies. In verband met het dat jaar ervoor herdachte 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina en de troonsbestijging van Juliana en ter symbolisering van de nauwe saamhorigheid met het huis met Oranje, stelden zij voor om de in aanleg zijnde straten ten noemen naar het Koninklijk Huis. Zoals: Julianastraat, Wilhelminastraat, Prins Bernhardstraat en Beatrixlaan. De heer Brokx was toen bang dat de andere drie prinsesjes jaloers zouden worden, de voorzitter was van mening dat die ook nog aan de beurt zouden komen. En gelijk kreeg hij. Want in 1958 kwam daar nog de Irenestraat bij en de Margrietlaan en Marijkelaan. Tevens werd toen ook de naam Kanaalstraat voorgesteld.
Burgemeestersstraten
Met de komst van diverse nieuwe straten in het uitbreidingsplan ten westen van de Schoolstraat in 1961 moesten er weer nieuwe namen gekozen worden. Het was in het begin al duidelijk welke namen daarvoor in aanmerking zouden komen. Men wilde Burgemeester Dekkers zeker voorzien van een straatnaam. Hij was in Waspik burgemeester van 1905 tot 1945. Ook een belangrijke tijdgenoot van hem, wijlen pastoor Huibers die van 1916 tot 1946 hier pastoor was, wilden zij eren met een straatnaam. De overige straten werden aangevuld met namen van oud-burgemeesters van Waspik. Dit voorstel werd in de gemeenteraad besproken. De heer van de Broek kon zich vinden in dit voorstel, maar een straat vernoemd naar Buremeester Gescher vond hij niet op zijn plaats. Deze man had slechts één jaar zijn functie vervuld en zijn verdienste ten aanzien van de gemeente trok hij ook in twijfel. “Waspik kent nog een dokter die zijn leven gaf om dat van een ander te redden. En er is nog een familie die voor de gemeenschap bijzonder veel heeft betekend. Geef hun de eer van een straatnaam”, aldus de heer van de Broek. De voorzitter zei graag toe, bij nader te noemen straten uit de geschiedenis van Waspik te zullen putten. Hij wilde echter niet afwijken van het rijtje met de voorgestelde burgemeestersnamen. Zo werden de volgende straatnamen in het leven geroepen: Burg Dekkersstraat, Burg. Kampstraat, Burg. Libourelstraat, Burg. Couwenbergstraat, Burg. Gescherstraat en natuurlijk de pastoor Huibersstraat.
De ligging van de straten is anders geworden dan was geadviseerd door de technische dienst van Waspik. Zij hadden de volgende voorstellen: De Pastoor Huibersstraat zou Parklaan moeten heten. Wat nu Burg. Dekkersstraat is zou Libourelstraat gaan heten en omgekeerd. Waar nu Burg. Gescherstraat is, zou dan Pastoor Huibersstraat zijn. Burg. Kampstraat en Burg. Couwenbergstraat kwamen wel overeen.
De oude gedempte haven.
In 1961 gaf de streekarchivaris van Mosselveld het advies voor de nieuwgevormde straat van de gedempte haven. Dat was Oude Haven of Gedempte Haven, Kerkvaartsestraat of Kerkvaartsekade. Het advies van B. en W. aan de Raad was Kerkvaartsestraat omdat de Vrouwkensvaartsestraat ook al herinnert aan de vroegere havens van Waspik.