Op zondag 24 september werd er in Sporthal Den Butter in Rijen de Zuid-Nederlandse kampioenschappen gehouden. Namens Asahi waren hier 4 judoka’s aanwezig. In de categorie jongens-10 jaar was het Dexx die een poging durfde te wagen. Hij zat in een flinke poule wat inhield dat hij in een afvalsysteem zat en na 2 verliespartijen, zonder podiumplek naar huis moest.

In de leeftijdscategorie -15 stond er niet alleen een podiumplek op het spel, maar ook een ticket voor de Nederlands kampioenschappen op 14 oktober in Hoogeveen.

Bij de jongens waren het Jor en Ravi die voor een ticket wilde gaan. Zij zaten met 8 judoka’s in dezelfde gewichtsklasse en kregen dus ook te maken met een afvalsysteem. Jor begon zijn toernooi met een verliespartij, maar wist de partij daarna met een hele snelle ippon op zijn naam te zetten. Hierdoor mocht hij gaan strijden om Brons. In de Bronzen finale kwam hij tegenover Ravi te staan. Ravi begon zijn toernooi met een winstpartij door een mooie drop seoi nage. Hierdoor ging hij vol zelfvertrouwen de volgende partij in. Er werd flink gestreden en na de reguliere 3 minuten die ze in de -15 spelen, was er nog geen winnaar, wat inhield dat ze de golden score in gingen. Beide gaven ze zich niet zo snel gewonnen, maar na ruim een minuut in de golden score moest Ravi zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en kreeg een waza-ari te incasseren. In de bronzen finale stonden dus beide judoka’s van Asahi tegenover elkaar. Ravi en Jor kennen elkaars trucjes goed en het beloofde dan ook een leuke partij te worden. Ze deden duidelijk niet voor elkaar onder en gaven zich niet zomaar gewonnen. Uiteindelijk was het Ravi die Jor na een waza-ari in de houdgreep kreeg en zo 3de van Zuid-Nederlands werd en het ticket voor het NK kreeg.

Dat niet alleen jongens goed zijn in judo, heeft Kayleigh al vaker laten zien. Op het vorige toernooi sleepte ze nog brons binnen en ze was dan ook van plan om ook nu weer een medaille om haar nek te laten hangen. Kayleigh zat met 3 andere in een poule systeem dat inhield dat zij sowieso 3 partijen mocht spelen. Haar eerste wedstrijd wist ze binnen te halen met een tani-otoshi en een volle ippon. Dit gaf veel zelfvertrouwen voor de tweede wedstrijd. Beide gaven ze vol gas, maar helaas wist haar tegenstandster Kayleigh in een houdgreep te krijgen waar ze niet meer uit kwam. Kayleigh haar laatste wedstrijd ging ze zeer fanatiek van start en wist deze uiteindelijk te winnen. Hierdoor verdiende ze een zilveren medaille en ook een ticket voor het NK. Wij wensen Kayleigh en Ravi alvast heel veel succes met de voorbereidingen voor en natuurlijk op het NK op 14 oktober in Hoogeveen