Zaterdag 28 oktober speelde S.V. Capelle de uitwedstrijd tegen mede koploper TSC uit Oosterhout.

De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Harry van Meerkerk.

De assistenten van deze middag waren Patrick Hoevenaar en Arjan Gijsbers.

Het hoofdveld werd op vrijdag afgekeurd en dus werd er op het kunstgrasveld aan de andere kant van de kantine gespeeld. De wedstrijd kon niet om 15.00 uur worden afgetrapt, omdat er nog een voorwedstrijd was die niet op tijd was afgelopen. TSC is de grootste club van de gemeente Oosterhout met ongeveer 1.200 leden en 67 elftallen. Op zondag speelt het 1e elftal 1e klasse; alle andere senioren teams spelen op zaterdag. TSC heeft een schitterende accommodatie welke zo’n 7 tot 8 jaar oud is. Bovendien beschikken ze over vijf speelvelden, waarvan een tweetal kunstgras velden.

S.V. Capelle miste enkele basisspelers, maar gelukkig is de selectie voldoende groot om andere spelers in te passen. Door de afwezigheid van enkele basis spelers waren er helaas wel een aantal aanpassingen in de opstelling nodig. Het weer was fantastisch deze middag. Het was deze zaterdag voor de S.V. Capelle haar vijfde competitie wedstrijd van dit seizoen. De voorgaande vier wedstrijden werden allemaal gewonnen.

TSC en S.V. Capelle waren de koplopers in de 4e klasse F (dus beide hadden 12 punten uit vier wedstrijden). Voor de rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al was TSC de iets meer bovenliggende partij. Dit alles leidde in de 37e minuut tot een 1-0 voorsprong door Samuel van den Haspel van TSC, het was een schot over de grond waar keeper Jasper Verduijn net niet aan kon komen. Vooraf werd aan de buitenkant helaas niet goed verdedigd en dat was de aanleiding tot dit doelpunt. Met een voorsprong van 1-0 ging TSC de rust in.

Na de rust eenzelfde team van de S.V. Capelle. Vrij snel na de rust (51e minuut), werden Aron van Seeters en Lars van den Broek gewisseld voor Bas Verduijn en Daryll-Lee Maasland. Dus er kwamen twee aanvallers er in voor twee middenvelders. Nieuwe verse krachten om voorin meer stootkracht te krijgen. We kwamen zeker voor het doel van de tegenstander, maar kregen zeker niet de op gelegde kansen die we nodig hadden om de 1-1 op het scorebord te krijgen. Tot aan de 65e minuut toen Dyrall een vrije schietkans kreeg (100 % kans), alleen helaas voor de S.V. Capelle schoot Dyrall in de verkeerde hoek net naast doel. We komen aan de 72e minuut, niet goed verdedigen van de S.V. Capelle verdediging was aanleiding tot de 2-0 door Tim van Dam van TSC. De bal ging nog langs diverse spelers, maar helaas was de redding niet meer mogelijk.

Grensrechter Arjan Gijsbers stond al enige tijd met de vlag omhoog, alleen helaas voor de S.V. Capelle negeerde de scheidsrechter de vlag van de grensrechter. In de 78e minuut wederom een tweetal wissels bij de S.V. Capelle, voorhoede speler Sander van den Broek en laatste man Bart Vermeulen eruit. De invallers waren de aanvallers Quinten van Caem en Tygo de Jong welke al enige weken geblesseerd waren en beide onlangs weer zijn gestart met de trainingen. Nog meer op de aanval spelen met natuurlijk de nodige risico’s. Ondanks alle wissels lukte het ons helaas niet om deze middag doelpunten te maken. Wel schoot Bas Verduijn in de 88e minuut nog op de paal.

De gemiddelde leeftijd van de TSC-spelers lag een stukje hoger dan die van de S.V. Capelle (gemiddeld 28 jaar). Hun oudste speler was 34 jaar welke in de basis stond, dit was ook gelijk de oudste speler op het veld van deze middag. Door dit verlies staat S.V. Capelle nu op de derde plaats met 12 punten uit vijf wedstrijden. Zaterdag 4 november speelt S.V. Capelle om 14.30 uur thuis tegen Olympia ’60 uit Dongen.