Op een regenachtig Mandemakers Sportpark speelde S.V. Capelle zaterdag thuis tegen het Waalwijkse RWB. RWB is in 2022 overgestapt op het zaterdagvoetbal en dit was de eerste keer dat S.V. Capelle en RWB elkaar in competitieverband tegen kwamen. Lang geleden, tot begin jaren vijftig, speelde S.V. Capelle voorganger Wit Zwart overigens wel regelmatig tegen RWB in de zondag 3e en 4e klasse. RWB nam in de openingsfase van de wedstrijd het meeste initiatief. Na circa een kwartier verdedigde S.V. Capelle niet attent en kon de veel scorende RWB spits Kevin Remie eenvoudig in stelling gebracht worden: van dichtbij zorgde hij voor de 0-1. Hierna wat kansen over en weer, waarbij S.V. Capelle een grote kans kreeg via Daryll-Lee Maasland, maar deze schoot van dichtbij over het RWB doel.

Na de rust ging S.V. Capelle op zoek naar de gelijkmaker. Deze volgde al enkele minuten na de hervatting: Daryll-Lee Maasland brak door en schoof van buiten de 16 meter knap de bal in de linkerhoek van het RWB doel: 1-1. Kort hierna nog een aanval van Capelle, waarbij Glenn Vos aflegde op Daryll-Lee, die de bal in het RWB doel werkte. Dit doelpunt werd echter onterecht afgevlagd vanwege buitenspel. Halverwege de tweede helft slordig balverlies van de Capelle defensie, waarvan RWB kon profiteren: Bram van Iersel bracht de bezoekers op 1-2. Kort hierna een grote kans voor Capelle via Glenn Vos, maar deze wist van dichtbij het doel niet te vinden. Kevin Remie lukte dit enkele minuten later namens RWB wel: 1-3. S.V. Capelle kwam echter in de 78e minuut weer terug in de wedstrijd. Een aanval over rechts werd afgerond door Quinten van Caem en dus 2-3. S.V. Capelle wist echter niet meer de gelijkmaker af te dwingen en in de slotfase bepaalde Jonne Clijsen namens RWB de eindstand op 2-4. Komende zaterdag speelt S.V. Capelle weer een derby: deze keer gaat het op bezoek bij koploper NEO’25.