Het oudste jeugdteam van Tachos is afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen geworden na een overtuigende overwinning op Uni-Verde. In een ongekende ambiance voor een kleine 1.000 toeschouwers in Sporthal De Slagen met nog eens 1.000 streamers online wisten deze oudste jeugdteams reclame te maken voor de handbalsport. Waar talent, strijd, passie, teamgeest, sportiviteit, trots, clubgevoel, beleving tezamen kwamen in een waar spektakel.

Sind jaar en dag probeert Tachos de handbalsport te promoten door mensen kennis te laten maken met de sport. Als één van de weinige verenigingen in Brabant is de keuze gemaakt om naast breedtesport ook wedstrijdsport te faciliteren en in het bijzonder talentontwikkeling te accomoderen. Van oudsher voor de heren lijn en vanaf volgend seizoen ook voor meiden. Een grote uitdaging voor een kleine vereniging om ieder jaar het benodigde kader, vrijwilligers en sponsoren te regelen om dit mogelijk te maken.

En hoewel plezier en ontwikkeling voorop staat bij Tachos, kan het voorkomen dat teams een bijzondere prestaties leveren en kampioen worden. En eens in de zoveel tijd kan het zelfs gebeuren dat een Tachos team tot de beste van Nederland uitgroeit, zoals de Heren A afgelopen weekend voor elkaar hebben gekregen. In een Best Of Two met Uni-Verde, een combinatie team van Quintus uit Kwintsheul en Velo uit Wateringen moeten de mannen van Tachos een nipte nederlaag een week eerder met één doelpunt verschil goedmaken.

Na een ietwat rommelig begin kwam de Tachos machine op stoom en was bij rust het verschil reeds gemaakt. Slechts 7 doelpunten hoefde de meer dan hechte verdediging en uitblinker Robert Hilgers toe te staan in de eerste helft en met snel en creatief handbal werd maar liefst 16 keer gescoord door Tachos. In de tweede helft met de overwinning in zicht werd het spel wat slordiger maar uiteindelijk werd met een indrukwekkende overwinning van 29-22 geschiedenis geschreven door de mannen.

Coach Pim de Groot noemde het een overwinning van het collectief en meer dan verdiend mochten alle spelers en de staf de medailles in ontvangst nemen van Tachos icoon Frank van Ommen waarna aanvoerder Tijn Gense de kampioensschaal kreeg uitgereikt van burgemeester Sacha Ausems. Gevolgd door een groots kampioensfeest dat tot in de late uurtjes voortduurde.