S.V. Capelle ging zaterdag in Raamsdonksveer op bezoek bij koploper RFC. RFC had vanaf de openingsfase het meeste initiatief. In de 15e minuut een aanval van de gastheren over rechts, de bal werd voor gegeven en Sebastiaan Kolff kon ongehinderd de 1-0 binnen koppen. Kort hierna weer een aanval over dezelfde kant en deze keer kon Roy van Drunen scoren: 2-0. S.V. Capelle kon hier afgezien van een schot van Quinten van Caem, dat naast het RFC doel ging, weinig tegenover zetten.

Na de rust was de wedstrijd al snel beslist. In de 49e minuut een lange bal, die niet goed door de Capelle defensie verwerkt werd: Timo Kerstens kon hieruit eenvoudig de 3-0 binnen werken. Even later werd het via een schot van Stef Leijten 4-0. Halverwege de 2e helft een zeldzame aanval van S.V. Capelle, die leidde tot de eretreffer van Tygo de Jong: 4-1. In de slotfase werd het nog 6-1 via doelpunten van Jeroen Kouwenberg en Pepijn Borst.

Door deze nederlaag en de overwinning van concurrent PCP zal S.V. Capelle in de laatste thuiswedstrijd tegen SSC’55 nog een resultaat moeten halen om zich definitief veilig te spelen. Zaterdag wordt er om 14.30 uur afgetrapt op het Mandemakers Sportpark.