In een zinderende wedstrijd tussen Uno Animo JO9-1 - RWB JO9-2, gehouden op een zonnige ochtend in Loon op Zand, heeft RWB met 5-7 gewonnen. Deze zege bezorgde RWB de kampioenstitel van de vierde fase van de competitie. De spelers van RWB, waaronder Hugo, Lucca, Marti, Mels, Mikail, Owen, Senn, Tijn, en Vic, lieten zien waarom zij het verdienden om kampioen te worden.

De wedstrijd begon explosief met Uno Animo die al vroeg in de wedstrijd het voortouw nam. Binnen de eerste vijf minuten zette Uno Animo de 1-0 op het scorebord, wat zorgde voor een enthousiast begin voor de thuisploeg en hun supporters. Niet lang daarna kwam RWB op gelijke hoogte. Dankzij een prachtig uitgespeelde aanval, die begon bij de verdediging en snel naar voren werd gebracht, scoorde RWB de gelijkmaker via een klinische afwerking van Mels. Dit bracht de stand op 1-1. RWB begon hun dominantie in het spel te tonen en voor de rust wisten ze nog viermaal te scoren. Het was Tijn die met een afstandsschot de 1-2 binnenschoot, gevolgd door een fraaie goal van Mels die de stand naar 1-3 tilde. Senn maakte al snel de 1-4 met een schitterend shot na een klasse inviduele actie van Owen. Kort daarna was het weer Mels die de voorsprong verder vergrootte naar 1-5 na een slimme pass van Mikail. Uni Animo kwam niet door de verdediging van RWB onderleiding van Hugo en werd teruggedrongen en had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen.

Mindset

In de tweede helft bleef RWB hun aanvallende spel voortzetten en dacht al aan de overwinning en het kampioenschap. Dit was op dat moment de verkeerde mindset en maakte de tegenstander sterker. Ondanks de grote achterstand gaf Uno Animo niet op. Ze kregen een paar goede kansen en wisten de 2-5 te scoren via een snelle counter. Dit doelpunt gaf Uno Animo weer wat hoop en energie. Binnen enkele minuten volgde ook de 3-5. De veerkracht van Uno Animo kwam nogmaals naar voren toen zij de 4-5 maakten, wat de spanning in de wedstrijd terugbracht. RWB liet zich echter niet van de wijs brengen. Tijn scoorde de 4-6 met een geweldige soloactie, waarbij hij meerdere verdedigers van Uno Animo passeerde. RWB antwoordde direct nogmaals met de 4-7 via een geplaatst schot van Vic na een voorzet van Marti. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Uno Animo nog een doelpunt te maken en na een wereldredding van Lucca werd de eindstand op het scorebord 5-7 voor altijd vastgelegd. Het was een intense wedstrijd waarin beide teams streden tot de laatste minuut. RWB toonde veerkracht, doorzettingsvermogen en vastberadenheid en heeft zich gekroond tot kampioen van de competitie.

Kampioenschap

Met deze overwinning verzekerde RWB zich van de kampioenstitel van de vierde fase van de competitie. Het team toonde indrukwekkende samenhang en veerkracht gedurende de wedstrijd. Spelers zoals Hugo, Lucca, Marti, Mels, Mikail, Owen, Senn, Tijn, en Vic speelden allen een cruciale rol in deze belangrijke zege. De overwinning werd gevierd door het team en hun trouwe supporters, die met trots kunnen terugkijken op een succesvol seizoen.

Gefeliciteerd aan RWB JO9-2 met hun welverdiende kampioenschap!