S.V. Capelle speelde zaterdag op het Mandemakers Sportpark de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het 's-Gravenmoerse ONI. In de openingsfase wat mogelijkheden voor beide doelen, maar het duurde even voordat er gescoord werd. In de 36e minuut veroverde Jord Kemmeren namens Capelle de bal, gaf een steekpass op Tygo de Jong en deze bracht Davey van Ark in stelling, die de 1-0 binnenwerkte. Hierna kort voor rust een gevaarlijk moment voor het Capelle doel, waarbij een schot van ONI op de paal belandde.

In de tweede helft nam ONI meer initiatief en had Capelle keeper Roy Slaats diverse goede reddingen. Aan de andere kant van het veld zo nu en dan een uitbraak van Capelle, maar deze aanvallen werden niet goed uitgespeeld, waardoor het spannend tot eind bleef. In de 80e minuut een goed schot van Ricardo Donders, maar de ONI keeper redde deze inzet. Kort voor tijd viel uiteindelijk toch nog de beslissing: de ONI doelman stond ver voor zijn doel en Tygo de Jong zorgde met een mooie boogbal vanaf de middenlijn voor de 2-0 eindstand. Komende zaterdag gaat S.V. Capelle in Oss op bezoek bij Margriet.